Prøv GRATIS

Prøv gratis!

Afhold dit næste arrangement med NemTilmelds tilmeldingssystem og mærk hvor let det er for dig og dine deltagere.

Prøv vores tilmeldingssystem gratis ved at melde dig til NemTilmelds nyhedsbreve.

Bonus: Du får også e-guiden: "Sådan får du flere deltagere" og "NemListen" vores tjekliste til afholdelse af arrangementer.

Du må gerne prøve GRATIS

Kontakt os


Supporttelefonen (tlf. 70 40 40 70) er åben hverdage fra 9.00-16.00, og ellers kan du skrive til os på support@nemtilmeld.dk eller gennem supportformularen i administrationen.

Jacob Thinggård Thomsen
Support og kommunikation

Information om tilbageholdelse og fakturering af transaktionsgebyrer

Support   >   Guideoversigt   >   Generelt om NemTilmeld   >   Information om tilbageholdelse og fakturering af transaktionsgebyrer

Når du opkræver betaling via NemTilmeld for deltagelse i arrangementer, kan det bl.a. ske med betalingskort. Efter gældende lovgivning (pr. 01.01.2018) er det ikke længere lovligt at lade private kortholdere betale gebyret for transaktionen.

Udgiften til firmaerne, fx Nets, Clearhaus og ePay, som er godkendte til at håndtere betalingskort, skal dog stadig betales. Udgiften må bare ikke længere lægges direkte på private kortholdere.

Det er vigtigt at understrege, at NemTilmeld ikke tjener på disse gebyrer - tværtimod. Gebyret er indløserens (Nets, Clearhaus osv)  betaling for at håndtere betalingen.

Det betyder konkret, at arrangøren skal betale gebyret - medmindre man kun har deltagere, som betaler med "firmakort" - altså virksomheder. I så fald kan du indstille systemet, så gebyret stadig bliver pålagt deltageren. Se hvordan her.

I praksis bliver gebyrerne modregnet i omsætningen på hvert arrangement. I vil få en faktura hver måned som bilag/opgørelse til bogholderiet samt til momsafregning, da NemTilmeld er forpligtet til at lægge moms på gebyrerne.

Du kan se andelen af gebyret under "Generel status" på statussiden for hvert arrangement. Du kan også se det i arrangementets bogføringsbilag.

Forskellige korttyper og deres minimumsgebyrer (alle er opgivet ex. moms)
For Dankort opkræves følgende kortgebyrer: 0,54 kr. + 0,19% af købssummen - dog max. 2,50 kr

Øvrige kort udsedt i EU - 1,15% af købssummen (dog minimumsgebyr - se tabel herunder).

Kort udstedt udenfor EU - 2,00% af købssummen (dog minimumsgebyr - se tabel herunder).

Gebyret for MobilePay er kortgebyret + 1 kr. Dette gebyr kan ikke sendes videre til deltageren.

Her kan du se en liste over de minimumsgebyrer, der bliver opkrævet ved deltagerbetaling med betalingskort i de valutaer, som NemTilmeld understøtter:

Valuta Kort udstedt inden for EU Kort udstedt uden for EU
EUR 0,10€ 0,25€
DKK 0,60 DKK 1,85 DKK
NOK 0,75 NOK 2,25 NOK
SEK 0,75 SEK 2,30 SEK
GBP 0,20 GBP 0,20 GBP
USD 0,10 USD 0,30 USD