Sådan håndterer du manglende dækning for udbetaling

Når du skal udbetale fra et arrangement, er det en forudsætning, at der er tilsvarende frigivet omsætning på din NemTilmeld-konto. Dette vil generelt set også være tilfældet, men der kan være udfordringer, der gør, at det er nødvendigt at rydde op for at kunne udbetale korrekt fremadrettet.

Nogle gange kan du løse problemerne ved simple manøvrer. Andre gange skal der en større oprydning til.

Grundlæggende kan problemet med manglende dækning opstå ved at:

  • Der er lavet generelle udbetalinger fra kontoen. Dette er udbetalinger, som kan betragtes som aconto-hævninger. De er ikke tilknyttet noget arrangement, og pengene vil derfor ikke fremgå som udbetalt på de arrangementer, omsætningen kommer fra.
  • Et eller flere arrangementer er blevet "overtrukket" - altså der er udbetalt for meget på disse arrangementer. Dette medfører, at hele eller dele af omsætningen fra andre arrangementer ikke kan udbetales. 

Læs mere om disse to nedenfor.

Udfordringer med generelle udbetalinger 

Målsætningen for en oprydning er at få det samlede beløb for arrangementer, der afventer udbetaling, til at være i balance med indeståendet på kontoen. Dette kan ske på to måder - nogle gange gennem en kombination af dem:

  • Tilknyt generelle udbetalinger til et arrangement. Her reducerer vi beløbet, der afventer udbetaling, ved at påpege, at de faktisk allerede er udbetalt.
  • Deaktivering af arrangementsudbetaling. Dette svarer til at ignorere omsætningen for arrangementet ift. fremtidige udbetalinger. 

Hvilken af strategierne, der skal benyttes, kan man kun finde frem til ved at nærstudere de historiske udbetalinger, og finde ud af, hvad de vedrører og hvilket udbetalingsmønster de følger. Der kan være en række forskellige udbetalingsmønstre på kontoen. Afhængig af hvilken, der er blevet benyttet på jeres konto, vil løsningen være forskellig. Overordnet set er der følgende udbetalingsmønstre:

  • Udbetaling af individuelle arrangementers omsætning efter arrangementet er færdigt. Dette er den optimale situation ift. oprydning. Her skal du blot have matchet udbetalingen med det konkrete arrangement. Dermed vil pengene passe. Du kan se guide til dette her: Sådan knytter du en udbetaling til et arrangement.
  • Udbetaling af hele den frigivne omsætning med vilkårlige mellemrum. Hvis der altid kun afvikles et arrangement af gangen, kan dette måske løses ved at matche udbetalinger op mod konkrete arrangementer. Typisk vil dette dog ikke være tilfældet. Her vil det ofte være mere fordelagtigt at gå efter en oprydning, der baserer sig på deaktivering af udbetaling for gamle ikke-udbetalte arrangementer, for på den måde at reducere det beløb, der afventer udbetaling, så det kommer på niveau med kontoens omsætning.
  • Udbetaling af runde beløb med de mellemrum, de kommer med. Her kan det f.eks. være, at der sker en udbetaling, hver gang der er 10.000 kr. til rådighed. Dette vil meget sjældent komme til at passe med omsætningen på et arrangement, og der vil anbefalingen være oprydning ved deaktivering af arrangementsudbetaling.

I de to sidste situationer går løsningen på at deaktivere arrangementsudbetalingen for de konkrete arrangementer. Du kan finde en guide til dette her: Deaktivering af udbetaling for et arrangement.

Håndtering af overtrukne arrangementer

Hvis alle udbetalinger er blevet knyttet op på konkrete arrangementer, og der fortsat ikke er dækning til at kunne udbetale alle afventende arrangementer, er der sandsynligvis tale om, at et eller flere andre arrangementer er overtrukne.

Se mere her: Sådan håndterer du overtrukne arrangementer.

Introduktionsvideoer

Vi har lavet en række videoer, der viser dig, hvordan du bruger NemTilmeld.

Se introduktionsvideoer

Ofte stillede spørgsmål

Om du er deltager eller arrangør, så får du svar på nogle af dine spørgsmål til selve systemet lige her.

Læs svarene

Support - Hverdage 9.00 - 16.00

Mette Jellesen og Jacob Thinggård Thomsen
Support og kommunikation

+45 70 40 40 70

support@nemtilmeld.dk

Kontakt os her

Du skal udfylde et navn.
Din e-mail er ikke indtastet korrekt.
Du skal indtaste et emne.
Du skal skrive en besked.

For dem er tilmelding nemt