Kaffepausen - en hyggestund, der giver dig overskud til (endnu) bedre arrangementer

Blogindlæg


4 tips til at få inspiration på en messe (uden at spilde tiden)

Du ved det godt - du kunne med fordel bruge mere tid på at få nye ideer og se, hvad der sker af nye ting inden for dit arrangementsområde.

Er der nye visuelle eller teknologiske trends på vej? Er deltagernes forventninger og behov ved at ændre sig? Er det tid til at forny konceptet med et ny lokation, eller skal programmet skrues anderledes sammen?

Så hvordan får du, på kortest mulig tid, nye ideer?

Du tager på messe.

Derfor er det ikke nok ”bare” at møde op

Danmarks største messe for møde- og eventplanlæggere er lige om hjørnet, og er en kærkommen lejlighed til at få nye ideer og blive rustet til fremtiden.

Se gratis invitation i bunden af indlægget.

Bruger du en dag på en inspirationsmesse som denne, kan du få masser af råd, inspiration og ikke mindst fornyet energi, du kan nyde godt af det næste års tid.

Det er dog ikke nok, at du ”bare” møder op, for så spilder du helt sikkert din tid.

For at undgå dette skal du forberede dit besøg, og du vil opleve, at du er langt bedre mentalt rustet til at modtage usædvanlig meget inspiration på få timer.

Er du forberedt, så tappes du ikke for energi, bliver træt i hovedet eller ønsker, du var blevet på kontoret.

Sådan bruger du din tid bedst muligt

Vil du undgå at løbe rundt på messen som en hovedløs høne uden mål og retning, så er det en rigtig god ide at sætte dig nogle mål. Det behøver ikke være mange eller ambitiøse mål, blot nogle pejlemærker for, hvad du gerne vil have ud af dagen og med hjem.

Jeg har spildt tonsvis af timer på at tage på messer uden et mål, fordi… ja hvorfor kom jeg egentlig?

Ofte er jeg gået derfra med en følelse af at have spildt min tid, og da tid jo ikke gror på træerne, har jeg i stedet holdt mig væk fra messer.

Det var lige indtil en kær kollega fortalte mig, at jeg med fordel kunne forberede mig og sætte nogle mål, inden jeg mødte op. Så ville oplevelsen og mit syn på messer ændre sig.

Det har jeg nu øvet mig på i flere år, og jeg er langt større fan af messer i dag end tidligere. Det viste sig jo, at det ikke var messens ”skyld”, at jeg ikke fik noget med hjem, men min egen. Ups.

Har du lyst til at få et meget bedre udbytte ud af din messedeltagelse, så vil jeg gerne give dig mine fire nemme og hyggelige mål. Måske du også kan bruge dem?

4 messetips som giver dig energi og en god oplevelse

1) Er det tid til fornyelse eller en nemmere hverdag?
Beslut dig for en konkret ting, du gerne vil forny dit arrangement med eller optimere din hverdag med.

Det kan være at finde en nyt sted til dit arrangement. En inspirerende hovedtaler. Et it-system, der giver tidsmæssigt mere overskud. En ide til gøre noget anderledes på dit arrangement. En bæredygtig ide. En ny trend inden for mad eller drikkevarer.

Det vigtige er, at du sætter dig et mål for at tage en (konkret) ting med hjem, der forandrer eller forbedrer dine arrangementer.

2) Åben dit hjerte for nye input

En messe er en gylden mulighed for at få nye ideer, men hvis du bliver i din komfortzone og kun besøger de stande, og ser de foredrag, du ”plejer”, kommer du ikke hjem med nye gode ideer til at overraske dine deltagere med.

Tør du udfordre dig selv, så se udstillerlisten igennem og find en udstiller, du på en normal dag ikke ville have kontaktet. Gå over til dem og hør, hvad de kan gøre for dig og dit arrangement.

Du kan også se et foredrag om et emne, som ikke umiddelbart virker som noget, du skal bruge. Ved at udfordre dig selv, sætter du gang i din kreativitet, og du vil måske begynde at opdage ting på messen, du normalt ville have overset.

Prøv at åbne dit hjerte og overrask dig selv (og efterfølgende dine deltagere).

3) Find din indre krammebamse frem

En messe er en kærkommen lejlighed til at mødes med mennesker, du måske ikke har set længe eller kun har talt med i telefon eller skrevet med på mailen.

Derfor er det en god ide at invitere nogen med, du gerne vil se (igen) fra dit netværk.

Det kan være alt fra en veninde eller ven, en samarbejdspartner eller en du har en faglig relation til. Et lille tip: Dine leverandører vil gerne hilse på dig, så hold dig ikke tilbage.

Når du ved, hvem du kan mødes med, vil det give dig ro i maven og du har noget at glæde dig til. Det kan vise sig, at være det "helle" du har brug for i en stor hal med masser af stande og fremmede mennesker.

4) Forkæl endelig dig selv
Det er helt okay, at du smager samtlige kager, flødeboller og karameller i hallen, finder den bedste og blødeste siddeplads, hvorfra du kan nyde et foredrag, stiller dig forrest i køen for at få en signeret bog, eller ligger dig i massagestolen og slapper af.

Hvorfor al den forkælelse i arbejdstiden? Fordi jo mere glad du er, jo bedre arrangementer har du overskud til at holde for dine deltagere.

Så tag imod alt den forkælelse, som venter dig på dit næste messebesøg, med super god samvittighed. Du gør det jo i sagens tjeneste, ik'?

Bonustippet

Gå udenfor bare et par minutter. Frisk luft virker langt bedre end tre energidrikke og syv kopper kaffe. Du vil helt sikkert elske den fornyet energi, det giver, og du kan gå helt frisk i hovedet tilbage på messen.


Ses vi den 27. eller 28. marts?
Kom endelig for jeg vil utrolig gerne hilse på dig
(Du prikker bare til mig, selvom jeg står med en kage i munden)

Kom og mød Thomas, Preben og mig på Nordic Meetings & Events Expo i Bella Center Copenhagen den 27. og 28. marts.

Der er helt sikkert et kram til dig (hvis du er til det) ellers ræk poten frem. Læs mere om tilmelding til messen her: www.nmee.dk